“Je bracht me thuis bij mezelf”

ervaringen van anderen

Onze eerste ontmoeting vond ik enigszins vreemd, een andere manier van mediteren dan ik gewend was. Ik was onder de indruk van hoe sterk je bent in het kiezen van je eigen pad. Ik dacht, dat wil ik ook kunnen. Mijn eigen pad kiezen. Er is maar één persoon die dat tegenhoudt en dat ben ik zelf. En die confrontatie aangaan is moeilijk, maar jij creëerde een veilige omgeving, zodat ik die confrontatie toch aan on en mocht gaan. Met een simpele vraag: wat zegt je gevoel? Maar die vraag is zo moeilijk te beantwoorden, wanneer je net dicht bij je gevoel staat en bang bent wat anderen van je gevoel vinden. Doordat je mij de ruimte gaf om te voelen, kon ik mijn gevoel onder woorden brengen. Toen ik dat uitsprak was er geen veroordeling of goed of fout. Dit was de goede stap om mijn gevoel serieuzer te gaan nemen en er dichter bij te komen. 

Korina F.

Ja, ik heb meer zin in mijn leven gekregen danzij jouw werk, je massages en de meditaties! En dankzij alles wat ik in het kielzog daarvan ben gaan doen en laten en denken en bewustworden. Want dat vind ik het waardevolste van wat jij brengt: het gaat zoveel verder dan alleen zo’n sessie, je woorden resoneren op een heel prettige, respectvolle manier door in alles wat ik doe. Zonder dwang of oordeel. (wat voor mij heeeeeel belangrijk is). Jouw stem vervlecht zich langzaam met de stem van mijn eigen kern-ik, die weet wat er moet gebeuren. Het is alsof jouw stem die innerlijke stem in mij heeft wakker gemaakt, en steeds weer wakker maakt, zodat die mij kan gidsen. Ik vind het bijzonder dat je zo eclectisch bezig bent. Je biedt een fruitmand aan met mogelijkheden, en ik kan er uit kiezen wat me bevalt. Er zit altijd dezelfde consequente grondtoon onder, die houvast en duidelijkheid geeft en toch is wat je doet ook altijd weer nieuw, waardoor het een boeiende zoektocht blijft, geen routineus riedeltje dat we afdraaien in ons leven. Ik vind echt heel knap en bewonderenswaardig van jou, dat je zo oordeelvrij en niet-dwingend bent, zonder soft te zijn. 

Lieke K

eindredacteur tijdschrift

Ik heb het als fijn ervaren dat er geen vast programma of invulling hoeft te zijn van de sessies. Je stemt intuitief af op wat er op dat moment is of ontstaat. Dat is fijn! Dan is er ruimte voor de zin van het moment. Door wat daardoor ontstond, werd ik plezierig verrast, leerde over mezelf en ging ik steeds een stapje verder naar huis.
Ik vond het heerlijk om telkens naar je toe te gaan. Je bent een prachtig mens, je locatie is prachtig. Niks meer aan veranderen graag.

Laura B.

universitair docent

Ja! Jij bent echt een goede coach. Ik zit hier een uur met je en je weet mijn hele beeld over de situatie om te draaien, zodat ik weer perspectief heb. Ik weet niet hoe je het doet, maar je creeërt ergens een opening, zodat ik weer nieuw licht op de situatie en mijn aandeel erin krijg. Dikke dankje wel

Angela R.

zelfstandige

Ik vond het een hele organische zuivere manier om in de natuur met jouw begeleiding tot de kern te komen van mijn zielsmissie, de zin die resoneert op een diep weetende laag. Je doet dat op een heel natuurlijke, stromende manier. Open, goed luisterend en invoelend, suggesties doend, helpende vormen aanbiedend, steeds daarbij goed aanvoelend waar je wel wat kon sturen danwel me de ruimte moest laten, zodat ik zelf tot de kern kon komen. Dank je wel, Laura, ik voel me geinspireerd en thuisgekomen in mijn ZIN!

Annelies

nvt

De meditaties helpen me om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Je creeert een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Alles is goed (als er tijdens de meditatie gedachten opkomen, dan hoef ik mezelf daar niet verkeer om te maken). Je doet het lichtvoetig en met humor. Hier vooral mee doorgaan!

Johan E.

beleidsmedewerker gemeente Den Bosch

Ik heb echt veel gehad aan de massages die ik bij je kreeg. Net als al die aanmoedigen van je dat ik eens naar het bos moest gaan om te schreeuwen. Dat heb ik toen gedaan en het heeft zeker dingen losgemaakt. 

Miranda de B

Masseur

Door jouw persoonlijke hulp, die zo vol is van compassie voor jezelf en anderen, heb ik zeker meer zin in mijn leven gekregen. De massages, de gesprekken en vooral ook de meditaties, ze raken iedere keer weer een snaar en helpen mij te landen en mijn eigen compassie en liefde te laten stromen.  

Katrina T

medewerker uitgeverij

Ik weet nog hoe de eerste keer bij jou kwam, ik had tranen in mijn ogen omdat ik je adres niet kon vinden… Ik wilde zo graag hulp hebben met mijn situatie en het was moeilijk deze te vinden. Maar toen ik uiteindelijk toch bij je terecht kwam, merkte ik al snel dat ik bij de juiste persoon was beland. Dankje wel, je hebt me goed verder op mijn pad geholpen.
Het is fijn te weten dat er iemand is die me kan steunen, als het echt even niet goed gaat, als ik niet weet ik ‘hoe ik  met bepaalde dingen om moet gaan’ of als ik in ‘ja maar’ of ‘wat als’ vast zit.
Je oefeningen voor thuis zijn heel handig. Je schreef vaak tips en oefeningen voor me op een blaadje, dat hielp me om ermee verder te gaan.

Janis D.

student

De boskloosterweek was waar ik op zoek naar was of beter waar mijn ziel op zoek naar was. De ruimte ervaren en de rust in de natuur. Toen ik er was waren er alleen vrouwen. Helemaal te mogen zijn in een cirkel van vrouwen die me helemaal nemen zoals ik ben. We ondersteunden elkaar erin puur ons zelf te zijn. De kracht van het bosklooster is dat er ruimte is voor al jouw ideeën en je geïnspireert raakt door de kracht van de anderen, ze waren allemaal zo verschillend, lol en hartverwarmend 🙂

Johanna Schröder

Coördinator theatergroep

Doordat jij durfde en ging verwoorden wat er in mij omgaat waar ik zelf geen woorden voor heb kunnen geven, heb ik meer zin in mijn leven gekregen. Een dikke ja! Ik was mij niet altijd bewust van wat ik voelde. Ik hoop vanaf nu nog verder te groeien in het bewustwordings proces wat ik aangegaan ben met jouw hulp.

Anoniem

Dr. in de microbiologie

Voor mij is het binnen komen in jouw ruimte of eigenlijk al het op weg naar de ‘les” het begin van een diep rustmoment. Dat vind ik heel fijn. Elke les heb je een element waar de rest van de week iets mee kan. Een wijsheid, een goede oefening, wat dan ook. De oefening met ‘je ruimte ervaren’ heeft me heel veel gedaan. Ik laat mensen nu aanzienlijk dichterbij komen. Dat is prettig, maar het geeft ook verlichting doordat je veel meer deelt.
Jouw werkwijze vind ik prettig. En dat kopje thee aan het begin van de meditatie is echt een must.

Marion B.

Ik heb het als heel prettig ervaren om bij jou op de shiatsu mat te liggen. Het heeft me een zet gegeven om mijn rouwproces af te ronden en mijn eigen leven weer op te pakken. De shiatsu bij jou is hiervoor cuciaal geweest in mijn proces. Je hebt daar echt een gave. 

Anita G.

nvt

Zonder verwachtingen, met een open mind, ging ik op weg naar het bos om met jou daar mijn zin te vinden. Na het leggen van de kaartjes met beperkende overtuigingen, liet ik er eentje liggen; in de schijnwerpers staan. Jij pakte hem er toch uit. Wauwwww…. wat een rake opmerkingen maakte je toen. Met jouw hulp kwam ik tot die ene beperkende overtuiging, waar ik zo’n buikpijn van kreeg, ik kon die niet eens lezen en aanraken van het kaartje waarop die geschreven stond deed pijn. Wat voelde ik me kwetsbaar, maar toen ik het toeliet en jij met me die transformatie oefening deed, voelde ik me ook zo bevrijd, daar op dat bankje in het bos. En toen vroeg je het en kon ik er niet meer omheen, wat is de diepere zin van mijn bestaan? En voor het eerst kon ik het overal voelen: liefde verspreiden. Dank je wel Laura voor deze mooie, waardevolle ochtend op één van de mooiste, sprookjesachtige plekjes van Nederland.

Renée S.

moeder

Laura heeft mij wakker geschud voor het besef dat ik hier op de wereld iets eigens kom doen. Het is motiverend, leuk en verhelderend om hier met haar over te praten. Ik kan nog lang zoet zijn met haar adviezen en de ideeën die we samen hebben opgeschreven! 

Suzanna kwam bij me omdat ze bleef hangen in een aantal keuzeprocessen. Met veel lol en diepgang hebben we gesprekken gehad en oefeningen gedaan, waardoor ze meer grip kreeg op de keuzes en haar leven. 

Suzanna M

projectmedewerker

Ik heb bij jouw retraites gemerkt dat een langere periode van stilte bij mij kan leiden tot meer ‘inzicht’ of een soort doorbraak. Je retraites zijn zo’n fijne periode van rust, even écht bijkomen en dingen overdenken. Even helemaal niks te hoeven dan bij jezelf zijn in lichaam en ziel. Het geeft me ruimte om positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue te laten passeren en daar bewust dankbaar voor te zijn.

Renske Terhurne

Medewerker Gelders Landschap

quis accumsan Nullam tristique mattis venenatis eleifend velit, amet, sed Phasellus
X