Plezier, voldoening en zingeving in je leven

Ieder leven heeft van zichzelf zin. 

De kracht van ZINLEVING is de focus vinden in jezelf,  zonder dat het navelstaarderig of verleden-herkauwen wordt. 

ZINLEVING richt zich op wat je NU en HIER aan plezier, voldoening en zingeving kunt ervaren, alleen en met elkaar. Dat geeft namelijk hernieuwde energie waarmee je je problemen wel aankan en ga je doen waarvoor je hier op aarde bent. 

In het 7-stappen model van ZINLEVING, doorloop je op een logische en heldere manier de weg van verlangen naar realisatie. Dat is zingeving anno nu.

Je ZIN kun je letterlijk vangen in 1 zin, als een mantra die jouw diepgewortelde wensen voor dit leven beschrijft. Met die zin op zak, wordt je leven heldere en eenvoudiger. 

Dank je wel voor je betrokken begeleiding om mijn zielsmissie in een krachtige essentie te vatten. Ik ben je heel dankbaar voor je invoelende en afgestemde begeleiding. Larissa

medewerker welzijnsorganisatie

Je ZIN is

  • een kompas die je helpt bij het keuzes maken
  • een motor die je van nieuwe energie voorziet
  • een verbinder voor liefdevolle relaties
  • een vertolker van je ware aard
  • een bron van altijd-vernieuwende vreugde
  • een fundering in jezelf waarop je kunt bouwen
  • een doel in je leven, je levensvervulling

De zeven stappen van zinleving 

GRONDEN

ZUIVEREN

ONTSPANNEN

RUIMTE

INNEMEN

IK-BEVRIJDEN

VERBINDEN

ZINVOL

SAMENZIJN

“Als je meer je zin gaat leven, sta je met beide benen in de werkelijkheid terwijl je toch je dromen realiseert!

Een voorbeeld: dit is mijn werkplek 3.0. Lekker buiten in de zon, omgeven door bos en rust, doe ik waar ik zin in heb. Hier ben ik begonnen aan mijn eerste boek: ‘boundless being’, in het Nederlands ‘grenzeloos jezelf zijn’. Een eeuwenoud verhaal over loslaten en opnieuw geboren worden.
Geloof het of niet,  ZIN is het nieuwe ZIJN!”
Laura

 

voorbeelden van zingeving uit de praktijk

Deze voorbeelden zijn geinspireerd op de mensen die een plek vinden in mijn praktijk. Ik hoop je ermee inzicht te geven in waarvoor je terecht kunt.
Een man die zijn werkende leven heeft gewijd aan zijn beroep, loopt bij de laatste werkgever vast. Hij vindt zijn vak leuk, maar kan niet landen in zijn werk. Het contact met de leidinggevende verloopt stroef. Het lichaam houdt spanning vast, er is grote behoefte naar bevestiging die niet ingewilligd kan worden. Hij weet niet meer wat hij wil en of hij zichzelf en zijn gevoeligheid kan vertrouwen. We beginnen met lichaamsgericht werk, eerst ervoor zorgen dat de spanning een uitweg weet. Er volgen gesprekken, een lange sessie om de hunkering naar goedkeuring uit het onderbewustzijn naar het bewust-zijn te halen. We eindigen met het leren vertalen van zin naar realiteit met meditaties. 

“Ik voel me telkens licht als ik wegga, en het effect houdt steeds langer aan.”

Een jonge vrouw komt met een verhaal van een trauma. Na het eerst weggestopt te hebben, begint haar lichaam na een paar jaar toch zware tekenen van stress te geven. Er ontstaat bij vlagen uitval. Bij de geestelijke gezondheidszorg kan ze haar draai niet meteen vinden, en ze komt bij mij terecht. We spreken een vast traject af, met driemaal een evaluatie. Na een aantal sessies is de toegang tot de moeilijke ervaring van haar trauma hersteld en vanuit ontwaakt bewust-zijn geeft ze dit een plek. De diepgaande lichaamsgerichte therapie, de geleide meditaties, oefeningen om haar grenzen aan te geven werken goed. We vervolgen nog met dansen om zich weer vrij te voelen, haar stem gebruiken om duidelijk te maken wat voor haar belangrijk is. De lichamelijke reacties worden steeds minder, waarna ze toch EMDR kan ondergaan. Toen sloeg het wel aan. Een jaar later is ze een heel ander mens, vrolijk, zelfbewust, uitgaand en krachtig in zichzelf.

Een vrouw van middelbare leeftijd is helemaal vastlopen in haar werk. Ze voelt zich gestresst, down, hyper en richtingloos. We besluiten niet te graven in haar verleden (ik vind dat behoorlijk zinloos namelijk), maar wel in weten wat je hier & nu wilt realiseren. Zeven maanden heeft het traject geduurd, lichaamswerk, bosbezinning, meditatie, beperkende overtuigingen. Wat goed aansluit is het onderbewustzijn de situaties uit je verleden tonen die NU beperkend voor je doorwerken. En die herschrijf je in het bewust-zijn van NU.

We zijn beide verbaasd over de snelle veranderingen. Ook de praktijkondersteuner die haar begeleidt, is lovend over de veranderingen. De vrouw heeft inmiddels een plan van aanpak voor de toekomst, kijkt met voldoening naar haar leven en heeft weer richting en een bodem onder haar bestaan. “Je hebt me thuis gebracht in mijzelf.”

Een vrouw van begin vijftig is klaar voor de volgende stap. Ze heeft al heel wat cursussen en workshops gevolgd bij allerlei therapeuten en centra om dichter bij zichzelf te zijn, om de pijn uit jeugdervaringen te kunnen plaatsen en een gezonde verbinding te maken met haar eigen hart.

Eindelijk is ze op het punt dat ze zichzelf helemaal omarmd heeft. Maar er mist iets. Doet ze dit allemaal voor zichzelf? Is dit pad alleen maar voor haar zelf geweest? Wat is haar binding met de wereld om haar heen?

Wat is haar zielsmissie? Met die vraag gaan we 2,5 uur het bos in om haar ZIN te vinden. Met een prachtige zielsmissie verlaten we het bos,  een stralende blik in haar ogen: Ik ben hier om te stralen!

Een jonge man kampt met paniekaanvallen. Hij heeft angst voor falen, voor de toekomst. Als de angst binnenkomt, voelt het alsof het allemaal niet meer goed komt. Het verlamt zijn gezonde blik en overheerst alles. Hij kan niet meer nadenken over wat wel goed is.

We spreken af dat hij het zelfzorg traject ingaat vanwege de mogelijkheid dat we contact hebben om momenten dat het hem uitkomt. Dat helpt. Alleen al het idee dat er iemand is die meedenkt, rustig blijft, aandacht heeft op de paniekmomenten heeft effect.
We doen afhankelijk waar hij mee komt, geleide meditaties, zuivering van zijn onbewuste patronen, focus op dingen doen met zin. De samenwerking verloopt zo goed, dat hij binnen een paar sessies alweer vrij is van paniekaanvallen. 

Een vrouw van begin dertig heeft haar eigen werk gecreëerd. Daar vond ze altijd veel plezier en voldoening. Tot het moment dat ze vastloopt op alles wat ze om zich heen heeft gebouwd aan structuur, afspraken en werkvormen. Alles voelt ineens zinloos. De fut en sprankeling is eruit. 

We zijn vier maanden full speed aan de slag gegaan, met het plezier, zin en sprankeling terugbrengen plus alle obstakels uit de weg ruimen. Toen liep ze weer met een grote glimlach rond. Daarna zijn we op rustiger basis blijven werken aan structuur inbouwen, rust vinden en nemen, zelfvertrouwen opkrikken. Ze geniet van ieder gesprek, wil zich ontzettend graag blijven ont-wikkelen en vind telkens weer aanknopingspunten om met zichzelf verder te komen. 

Hoe pas ik zinleving toe in mijn leven?

Herken je jezelf in één of meerdere van deze ZINnen? Dan is het zeker ZINvol om eens voor de gratis realitycheck te komen. 

Ik voel me vaker eenzaam
Ik raak in de war van alle keuzes
Ik ben regelmatig teleurgesteld in mezelf
Ik voel me afhankelijk van anderen voor mijn geluk
Ik vind duurzame relaties aangaan lastig
Ik voel mezelf niet heel en compleet
Ik weet niet meer zo goed wie ik ben
Ik vind verandering eng
Ik heb best veel oordelen over mezelf en anderen
Ik ben best ontevreden met mezelf
Ik weet niet zo goed wat ik waard ben
Ik weet niet of ik hier wel thuishoor
Ik kan het toch niet
Ik zoek te vaak bevestiging van anderen
Ik weet niet meer wat ik zelf leuk vind
Ik zou zo graag mijn eigen pad (her)kennen
Mijn gedachtes gaan alle kanten op
Ik ervaar misschien wel constant stress in mijn hart
Ik mis een belangrijk deel van mezelf
Ik houd te veel vast aan het oude en de controle.

 

justo Aenean ut consequat. efficitur. accumsan ante. libero elit.
X