‘Vind jouw zin’ – halfjaartraject

Wat doe ik hier? Wie ben ik?

Het zijn de oudste vragen van de mens, en in iedere tijd zijn er nieuwe antwoorden te vinden. Waarom zijn we hier? Wat kan ik in het leven betekenen voor mezelf en anderen? Waar wil ik mijn tijd aan besteden en op welke manier? Wat vind ik zinvol en heeft het leven wel zin?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die actief bezig zijn met zingeving en betekenis geven aan hun bestaan en dat van anderen, zich meer op hun plek voelen, zich meer kunnen verbinden met hun omgeving, een gevoel van welbevinden ervaren dat verder en dieper reikt dan alleen geluk.

Je zin vinden

Ik ben van jongs af aan al geïntrigeerd geweest door de diepe levensvragen. Ik kan je zinspireren met mijn zoektocht, maar bovenal wil ik je inspireren op pad te gaan en je eigen zin te vinden. Want die is er. Ieder leven heeft van zichzelf zin.

De afgelopen 20 jaar zijn we massaal op zoek gegaan naar geluk, met de vraag hoe kan ik gelukkig zijn. Geluk is echter vluchtig en beklijft niet. Zingeving geeft duurzaam en langdurig geluk, bovendien bouw je aan liefdevolle verbindingen met de mensen en wereld om je heen.

Met zinleving bouw je je eigen thuis.

In deze halfjaartraining ga je met een groep

* Afstemmen op je (kern)waarden.
Oude (gedachten)patronen omvormen.
* Zielsverlangens (er)kennen en realiseren.
* Manieren vinden om je gevoelens met anderen te delen.
* Het vinden en beleven van je diepere zin in je dagelijkse leven, privé als professioneel. 

Het doel van de training is dat je je verankert in je innerlijke drijfveren, leert om deze te zuiveren van blokkerende gedachtes en emoties die bij jou aanwezig zijn. Je vergroot je zelfkennis en vindt manieren om jezelf blijvend te ontplooien richting een zinvol leven. Onderweg bouw je aan je vertrouwen en ga je verbinden met anderen via je kernwaarden.

 

Het is leuk om ruimte in te nemen voor mijn zin! Want mensen reageren veel positiever op me en ik kom eindelijk los van die beknellende oordelen over mezelf. 

Het programma

7 dagen 10:00-17:30. Data worden in overleg met de groep bepaald. Er kan gestart worden met 7 deelnemers.

Dag 1: Gronden in je waarden en verlangens
Dag 2: Zuiveren van obstakels en de energie van emoties gebruiken
Dag 3: Ontspannen van je lichaam en moeiteloosheid oefenen
Dag 4: Ruimte innemen voor jouw aanwezigheid, bewustzijn van grenzen
Dag 5: Ik- bevrijden van illusies en negativiteit over jezelf, anderen en de wereld
Dag 6: Verbinden vanuit compassie en goede intenties accepteren
Dag 7: Samen-zijn voor een zinvol en duurzaam leven
De laatste twee dagen zullen op locatie buiten zijn, met overnachting in de natuur. Mocht dit bezwaarlijk zijn, kan er heen- en weer gereisd worden.
Terugkom dag na 3 maanden.

We gebruiken verschillende technieken, waarbij de vier pijlers van zingeving leidraad zijn

  1. erbij horen
  2. verhalen vertellen
  3. doel en visie hebben
  4. transcedente ervaringen opdoen

Je krijgt een breed en zeer toegespitst pallet aangeboden dat zowel lichaam, ziel en geest activeert en aanspoort tot zinleving. Natuurlijk gaan we ontspannen, bewegen, lachen, mediteren, uitwisselen, creativiteit gebruiken, compassie trainen, focussen, verbinden met de natuur en jezelf bevrijden van angst.  En alles met de verdiepende, liefdevolle én vrolijke ondertoon die je van mij gewend mag zijn.

Praktisch

Training: 5 (zater)dagen van 10:00-17:30 in ZINTRE en 2 x 1 dag verblijf in de natuur plus 1 terugkom dag na drie maanden.

Data: bij zeven aanmeldingen kan er gestart worden

Kosten: 875 euro incl lunch, lekkers en al het oefenmateriaal op de zaterdagen, alle onkosten tijdens het tweedaagse weekend, je kunt blijven kamperen op de plek (gebruik maken van een B&B ipv kamperen niet inbegrepen), toegang tot afgeschermde online community waar oefeningen, vorderingen, tips en geleide meditaties gedeeld worden.

Korting: Studenten, mensen met minimum inkomen en deelnemers van het zelfzorg abonnement betalen 700 euro.  Geld hoeft geen blokkade te vormen voor deelname. Ik bied altijd plek aan iemand die het nu (nog) niet kan betalen. 

Klinkt dit naar meer? Neem vrijblijvend contact op.

ZET EEN BETEKENISVOLLE STAP IN JE LEVEN!

en neem vrijblijvend contact met me op...

 Je kunt ook kiezen voor een Vind-je-zin middag 

Ik neem je 2 a 2,5 uur mee naar buiten voor een wandeling

* Waarin je focus krijgt op wat werkelijk belangrijk is voor jou.
* Woorden vindt voor je diepere verlangens.
* Je grootste belemmerende overtuigingen aan het licht komen.

* Je verlangens omsmelt tot één zin.
* Praktisch en concreet maakt hoe je je zin de komende maanden, jaren gaat naleven.
* Je mantra mee naar huis krijgt, zodat je je bewust blijft van een voor jou kloppende  onderliggende ZIN in je leven.

“Ik ben hier om te bouwen aan een duurzame en rechtvaardige wereld zodat ik en de mensen met wie ik leef en werk tot bloei komen.” De zin van Karlijn.

Vind je zin-middag wandeling


Wil je meer aansluiting vinden bij de bron in jezelf waaruit jij de dingen graag wilt doen kun je er ook voor kiezen om een VIND JE ZIN middag wandeling te doen.

Hier lees je bijv. hoe Karlijn (49) dit ervoer. 

“Ik kijk er echt naar uit om die vraag beantwoord te krijgen, maar ik denk dat ik te sceptisch ben om het te geloven.” vertelt ze me vooraf. En na de wandeling: “Ik heb een zin gevonden die past. Het klopt. Ik voel dat deze woorden kloppen.” Het sceptische maakt plaats voor een besef dat ze zichzelf wel degelijk kan terugvinden in deze woorden. En dat geeft rust én richting! 

Wil jij ook jouw ZIN vinden, laten we dan met z’n tweeën op pad gaan. 

id risus Praesent adipiscing Aliquam quis libero consectetur vulputate, neque. ut Lorem
X