Pijn bevrijding, zelfacceptatie en je spirit guide vinden

Hoe kun je pijn accepteren, jezelf bevrijden van emoties en verbinding maken met een spirit helper?

 

Ik heb 2x de workshop bijgewoond. Beide keren heb ik de workshop ervaren vanuit een fijne, veilige en liefdevolle bedding. Mooie en evenwichtige lichaamsgerichte `oefeningen`. Je begeleiding is helder en beeldend. Er kwamen bij mijzelf mooie duidelijke symbolen naar voren die heel helpend waren en nog lang bleven ‘nasudderen’.

Kika Kok

Yogadocente, Koning Zwaan

Als we blootstaan aan pijn (zeker als kind) kunnen pijnprikkels zo direct en omvattend zijn dat ons bewustzijn de verbinding met wijsheid en liefde verliest.

Pijn kan uit zoveel verschillende hoeken verschijnen. Fysieke pijn door kneuzen, breken, zenuwaandoening, ontstekingen. Emotionele pijn door bijv. afwijzing, pesten, verdriet, verlies, verwaarlozing, woede, vernederen, ontkenning. Mentale pijn door negatieve gedachten, angsten, zorgen, piekeren. Zielepijn door relationele verwikkelingen of gezinssituaties.

Als we blootstaan aan pijn (zeker als kind) kunnen pijnprikkels zo direct en omvattend zijn dat ons bewustzijn de verbinding met wijsheid en liefde verliest. Als we deze verbinding daarna niet herstellen door bijv. een knuffel, een erkenning, een moment van eigenwaarde, kan de pijn zich gaan isoleren en een serieuze blokkade vormen in ons fysieke, emotionele, psychische of spirituele lichaam.

Deze blokkade kan ervoor zorgen dat je op een bepaald thema blijft hangen, haperen, in rondjes draaien, niet door kan pakken, er niet uit komt.

En dat zelfs terwijl de allereerste pijn allang verdwenen is. Het kan ook zijn dat je een continu vaag of drukkend gevoel ervaart, wat niet meer te herleiden is tot een concreet voorval. Je kunt ook je overvallen voelen door een gevoel van gemis of zeurende afwezigheid. Of een sluimerend weten dat er nog iets is, maar wat je niet meer kunt pakken. Of misschien ken je dit? Je weet “het” allang, maar je krijg het niet geleefd.

Pijnacceptatie en omgaan met emoties betekent dat we de deur op een kiertje zetten en durven te ervaren, kijken en luisteren.

Pijn, ongemak en emoties zijn voor de meesten onder ons geen comfortzone. Echter willen we ons ont-wikkelen, dan vraagt ont-wikkeling van ons, dat we net dat stapje erbuiten doen. Een spirit-helper kan ons daarbij helpen. Dat kan iemand zijn die je kent, een dier, of een spirit die je speciaal in jouw vraagstuk bijstaat.

In deze methode herstel je de verbinding met jezelf en een belangrijke spirit/persoon in je leven doordat je jouw pijn serieus neemt en de ruimte geeft.

Het werkt volgens deelnemers “bijzonder” of zelfs “verbluffend”. Je krijgt wijsheid te horen en liefde te ontvangen, die je meteen raakt en op jou van toepassing is. Dat heeft veel meer effect dan algemene boekenwijsheid die we vaak wel kennen, en toch lastig geïntegreerd krijgen in ons leven.

Jouw pijn of (emotionele) blokkades zijn een voorbode voor jouw wijsheid en liefde voor je leven.

De spirit helper geeft je een concreet symbool of handeling voor je dagelijkse leven. Dat maakt dat deze techniek lang en diepgaand doorwerkt als je ervoor openstaat en besluit om de wijsheid serieus te nemen.

Deze techniek is ontvangen door spirit helper Yeshe Tsogyal, de Tibetaanse yogini die leefde in de 7e eeuw.

Zij is Laura’s spirit helper. Ze is een belangrijke grondlegger van het Tibetaans boeddhisme als weg om innerlijke bevrijding te vinden en anderen te ondersteunen op hun levenspad.

De methode werkt in haar traditie; bevrijdend, verlichtend en helend.

Na de worskhop pijnbevrijding bereik je dat

  • de pijn kan verdwijnen omdat je de wijsheid hebt ontvangen
  • de pijn kan verdwijnen omdat je de wijsheid hebt geïntegreerd in je lichaam
  • je begrijpt waarom de pijn in je leven was, zodat je niet nogmaals deze situatie hoeft door te maken
  • je een verbinding aangaat met een spirit helper in je leven en begrijpt waarom deze persoon in je leven is
  • je een concreet symbool ontvangt zodat je de wijsheid in je dagelijkse leven kan gaan invlechten
  • je ervaart hoe belangrijk het is om open te staan voor de wijsheid in iedere gebeurtenis
  • je ervaart hoe belangrijk het is om open te staan voor de pijn die soms nodig is om bij de wijsheid te komen

Ik heet je van harte welkom om mee te doen en het zelf te ervaren!

zon13okt10:3012:30workshop pijnbevrijding 13 okt 2019een krachtig liefdevolle manier om je pijn en blokkades om te zetten 10:30 - 12:30


zat23nov10:3012:30workshop pijnbevrijding 23 nov 2019een krachtig liefdevolle manier om je pijn en blokkades om te zetten10:30 - 12:30

Aenean commodo libero eleifend Phasellus diam consequat. quis, Aliquam
X