Ik ben…

Laura Jonker en sinds mijn twintigste houd ik me bezig met bewust leven. Ik ben liefdevol, positief en sta met beide benen op de grond. Als initiatiefrijk, actief en enthousiast mens, geliefde en moeder van drie jongens geniet ik van het leven en kan ik met een vol hart zeggen: Ik ben vol zin! Die levendige sprankeling geef ik door in mijn werk.

Iedere meditatie word ik verrast door de krachtige eenvoud van het ‘zitten met jezelf’. In mijn lichaamswerk ben ik stil waarin ik goed luister en afstem op wat jij nodig hebt. Die afstemming brengt een krachtige transformatie op gang. Ik hoop met mijn werk een diepe ervaring te creëren van innerlijke ruimte, mildheid en openheid jegens jezelf. Zodat jij je leven gaat vervullen op jouw manier!

Mijn achtergrond

De universitaire studie bosbouw te Wageningen en de opleiding tot iokai-shiatsu-therapeut te Amsterdam brachten mij prachtige papiertjes. De kracht van mijn werk ligt echter voornamelijk in levenservaring en consequente toewijding aan zelf-bewust-zijn. In verschillende retraites, cursussen en opleidingen heb ik geleerd om te werken vanuit bewust-zijn. Op mijn reis naar Tibet waar ik o.a. Mount Kailash op 5600 meter omcirkeld heb, heb ik mijzelf volledig aanvaard. De levenslessen die op mijn pad komen, geef ik graag door.

Mijn werkervaring

Op mijn werk als preventief therapeut bij het GGZ Centrum Wageningen heb ik tientallen mensen behandeld, tot grote tevredenheid van zowel clienten als de zorgaanbieder. Mijn aanpak? Heel goed kijken en luisteren naar jou. Ik vertrouw erop dat jij mij kan aangeven wat er mis is gegaan. Ik spreek je zelfgenezende vermogens aan. Je kunt met compassie werken aan je eigen herstel. Waar nodig doorbreek je oude patronen tijdens massage of in verschillende oefeningen die je bewust maken van hoe je denkt en handelt en hoe dat effect heeft op je welbevinden.

Mijn zienswijze

Ik zie de mens in haar heelheid. Privé en op de werkvloer is de mens een geheel van denken, voelen, willen en (onder)bewustzijn. Een geheel van hoofd, hart, lichaam en ziel. Mijn sessies zijn gericht op het in overeenstemming en verbinding brengen van deze vier wezensdelen, zodat de mens als geheel weer kan functioneren; met positieve gedachten, eerlijke gevoelens, zinvolle wensen en een helder bewustzijn. Ik gebruik dan ook technieken die al deze delen aanspreken

Mijn werkwijze

Gesprek; diep luisteren en afstemmen, doorvragen naar je motivaties en verlangen, omdenken, gedachten ordenen en transformeren, verbindende communicatie
Lichaamswerk; (shiatsu)massage, bewegingsoefeningen uit Chinese Yoga, kracht en centreer oefeningen, oefeningen voor je hart, zelfmassage voor bewustwording van lichaam(sgrenzen).
Meditatie: stilte- en geleide meditaties, actieve bewustzijn ontwikkeling, zelfcompassie.
Werken met Helderheid: een tool die je van wens naar realisatie brengt, je werkt met informatie uit je onderbewustzijn.

Reacties op mijn werk

“Ik vind het ontzettend bijzonder wat jij in mensen teweeg weet te brengen.”
“Je meditatie geeft echt rust, wat extra’s wat ik maar lastig onder woorden kan brengen!”
“Ik ben ernorm geholpen in mijn zoektocht naar mentale en fysieke rust.”
“Ik blijf beter bij mezelf zowel in gevoel als doen.”
“Ik kan meer leven vanuit acceptatie van wat is.”
“Zo ontspannen, geweldig goed bevallen!”
“Jij hebt duidelijk bijgedragen in het proces dat ik nu kan rusten in wie ik ben.”
“Mijn lichaam is sterk en krachtig geworden.”
“Je geeft veel ruimte voor eigen inbreng.”
“Je brengt de lessen met humor, dat helpt me relativeren en accepteren.”
“Heel veel dank!!!”
“Ik voel me in balans na de behandeling.”
“Je hebt een fijne stem en geeft veel persoonlijke aandacht”.
“De workshop gaf woorden aan mijn hartenpad, dat geeft me rust en richting.”
“Je lessen zijn liefdevol, ziend, omarmend.”

X