Ik ben…

Laura Jonker en sinds mijn twintigste houd ik me bezig met bewust leven. Ik ben liefdevol, positief en sta met beide benen op de grond. Als initiatiefrijk, actief en enthousiast mens, geliefde en moeder van drie jongens geniet ik van het leven en kan ik met een vol hart zeggen: Ik ben vol zin! Die levendige sprankeling geef ik door in mijn werk.

Iedere meditatie word ik verrast door de krachtige eenvoud van het ‘zitten met jezelf’. In mijn lichaamswerk ben ik stil waarin ik goed luister en afstem op wat jij nodig hebt. In mijn coaching ondersteun ik volop de activatie van jouw levensdoel. Mijn toegewijde aandacht brengt een krachtige transformatie op gang. Ik hoop met mijn werk een diepe ervaring te creëren van innerlijke ruimte, mildheid en openheid jegens jezelf. Zodat jij je leven gaat vervullen op jouw manier!

Mijn achtergrond

De universitaire studie bosbouw te Wageningen en de opleiding tot iokai-shiatsu-therapeut te Amsterdam brachten mij prachtige papiertjes. De kracht van mijn werk ligt echter voornamelijk in levenservaring en consequente toewijding aan zelf-bewust-zijn. In verschillende retraites, cursussen en opleidingen heb ik geleerd om te werken vanuit bewust-zijn. Op mijn reis naar Tibet waar ik o.a. Mount Kailash op 5600 meter omcirkeld heb, heb ik mijzelf volledig aanvaard. In 2018 werd mij helder dat “ik” alleen maar hoef te doen waar ik zin in heb. Sindsdien heeft ZIJN VOL ZIN de betekenis gekregen die ik nu aan anderen kan doorgeven. 

Mijn levenservaring

De zelfverkozen dood van mijn enige zus, toen ik begin twintig was heeft mijn leven gekatapulteerd in de richting waarin ik nu werkzaam ben. Laagje na laagje heb ik de angst voor en de betekenis van de dood van mij afgepeld. Geen makkelijke maar wel een enorm waardevolle reis, die ervoor gezorgd heeft dat ik de illusies die we onszelf voorhouden over wie we zijn en zouden moeten zijn, kan omarmen en doorprikken.

Mijn gezin is een samengesteld gezin, waarin de vaders en moeders van onze kinderen allemaal een volwaardige plek krijgen en harmonieus met elkaar omgaan. Dat betekent dat ‘scheiden’ de mogelijkheid in zich houdt om elkaar nog dieper te respecteren. 

Mijn werkervaring

Ik ben begonnen als preventief therapeut bij het GGZ Centrum Wageningen en als meditatietrainer bij een sportschool. Inmiddels werk ik alleen nog zelfstandig in mijn eigen praktijk. Mijn aanpak? Heel goed kijken en luisteren naar jou. Durf en moed tonen om je eigen neuroses aan te pakken. Eigenwijsheid aanspreken zodat je zelfvertrouwen groeit. Ik spreek je zelfgenezende vermogens aan. Je kunt met compassie werken aan je eigen herstel. Waar nodig doorbreek je oude patronen tijdens massage of in verschillende oefeningen die je bewust maken van hoe je denkt en handelt en hoe dat effect heeft op je welbevinden.

Mijn zienswijze

Ik zie de mens in haar heelheid. Privé en op de werkvloer is de mens een geheel van denken, voelen, willen en (onder)bewustzijn. Een geheel van hoofd, hart, lichaam en energie Mijn sessies zijn gericht op het in overeenstemming en verbinding brengen van deze vier wezensdelen, zodat je als geheel functioneert; met positieve gedachten, eerlijke gevoelens, zinvolle wensen en een helder bewustzijn. Ik gebruik dan ook technieken die al deze delen aanspreken

Mijn werkwijze

Gesprek; diep luisteren en afstemmen, doorvragen naar je motivaties en verlangen, omdenken, gedachten ordenen en transformeren, verbindende communicatie
Lichaamswerk; (shiatsu)massage, bewegingsoefeningen uit Chinese Yoga, kracht en centreer oefeningen, oefeningen voor je hart, zelfmassage voor bewustwording van lichaam(sgrenzen).
Meditatie: stilte- en geleide meditaties, actieve bewustzijn ontwikkeling, zelfcompassie.
Bosbezinning: wandelingen, oefeningen die je weer in verbinding brengen met je eigen natuur. 
Werken met Helderheid: een tool die je van wens naar realisatie brengt, je werkt met informatie uit je onderbewustzijn.

Reacties op mijn werk

“Ik vind het ontzettend bijzonder wat jij in mensen teweeg weet te brengen.”
“Je meditatie geeft echt rust, wat extra’s wat ik maar lastig onder woorden kan brengen!”
“Ik ben ernorm geholpen in mijn zoektocht naar mentale en fysieke rust.”
“Ik blijf beter bij mezelf zowel in gevoel als doen.”
“Ik kan meer leven vanuit acceptatie van wat is.”
“Zo ontspannen, geweldig goed bevallen!”
“Jij hebt duidelijk bijgedragen in het proces dat ik nu kan rusten in wie ik ben.”
“Mijn lichaam is sterk en krachtig geworden.”
“Je geeft veel ruimte voor eigen inbreng.”
“Je brengt de lessen met humor, dat helpt me relativeren en accepteren.”
“Heel veel dank!!!”
“Ik voel me in balans na de behandeling.”
“Je hebt een fijne stem en geeft veel persoonlijke aandacht”.
“De workshop gaf woorden aan mijn hartenpad, dat geeft me rust en richting.”
“Je lessen zijn liefdevol, ziend, omarmend.”

consequat. risus. leo. Aliquam odio porta. vel, dictum facilisis elit. id
X