mei, 2019

vrij10mei19:4521:45Evenement geweestvan wond naar wijsheid 10 meieen krachtig liefdevolle manier om je pijn en blokkades om te zetten 19:45 - 21:45

Meer

Activiteit details

In deze workshop leer je een krachtige en liefhebbende manier om je pijn en blokkades om te zetten. 
Jouw pijn of (emotionele) blokkades zijn een voorbode voor je wijsheid en liefde voor je leven.

Zie hier een kort filmpje waarin ik uitleg hoe het werkt:

De filosofie achter de methode: Alles wat ons overkomt draagt wijsheid en liefde in zich. Maar ook alles wat ons overkomt kan pijn in ons opwekken. Als de pijn sterker is en we wijzen deze af (bedoeld of onbedoeld), raken we de zin en wijsheid van de gebeurtenis kwijt. In deze methode herstel je de verbinding met de wijsheid die ten grondslag ligt aan jouw leven.

Het werkt volgens deelnemers “bijzonder” of zelfs “verbluffend”. Je krijgt wijsheid te horen en liefde te ontvangen, die je meteen raakt, op jou van toepassing is en een leven lang meegaat.

De workshop heeft tot doel dat

*pijn kan verdwijnen omdat je de wijsheid hebt ontvangen
*pijn kan verdwijnen omdat je de wijsheid hebt geïntegreerd
*je begrijpt waarom pijn in je leven was, zodat je niet nogmaals deze situatie hoeft door te maken
*je een verbinding aangaat met een helper in je leven en begrijpt waarom deze persoon / dit dier in je leven is
*je een concreet symbool ontvangt zodat je de wijsheid in je dagelijkse leven kan gaan invlechten
*je ervaart hoe belangrijk het is om open te staan voor de wijsheid in iedere gebeurtenis
*je ervaart hoe belangrijk het is om open te staan voor de pijn die soms nodig is om bij de wijsheid te komen

Hoe het werkt: Pijnprikkels vormen een sterke stimulans voor ons bewustzijn en onze aandacht. Ze kunnen zo direct en omvattend zijn dat we ons bewustzijn verbinden met de pijn waardoor de wijsheid en liefde verloren raakt. Als we deze verbinding daarna met onze aandacht herstellen, bijvoorbeeld in meditatie, of een wandeling in de natuur, kan de pijn zich gaan isoleren en een serieuze blokkade vormen in ons fysieke, emotionele, psychische of spirituele lichaam.

Deze blokkade kan ervoor zorgen dat je blijft hangen, haperen, in rondjes draaien, niet door kan pakken, er niet uit komt, zelfs terwijl de allereerste pijn allang verdwenen is. Het kan ook zijn dat je een continu vaag of drukkend gevoel ervaart, wat niet meer te herleiden is tot een concreet voorval.

In deze methode herstel je de verbinding met de inherente wijsheid die ten grondslag ligt aan iedere gebeurtenis, doordat je de pijn serieus neemt en de ruimte geeft.

Jouw pijn of (emotionele) blokkades zijn een voorbode voor jouw wijsheid en liefde voor je leven. Ik leer je om deze essentiële toevoeging in je lichaam en bewustzijn te integreren, zodat je lichter door het leven kan gaan.

Doordat je de ontvangen en geïntegreerde wijsheid daarna verbindt aan een concreet symbool of handeling, kun je de liefde voor jezelf gaan invlechten in je dagelijkse leven. Dat maakt dat deze techniek lang en diepgaand doorwerkt als je ervoor openstaat en besluit om de wijsheid serieus te nemen.

Deze techniek heb ik ontvangen uit mijn meditatieve contact met de Tibetaanse yogini Yeshe Tsogyal die leefde in de 7e eeuw. Zij was een belangrijke grondlegger van het Tibetaans boeddhisme als weg om innerlijke bevrijding te vinden en anderen te ondersteunen op hun levenspad. De methode werkt in haar traditie; bevrijdend, verlichtend en helend.

Ik heet je van harte welkom om mee te doen en het zelf te ervaren!

vrij 10 mei 19:45-21:45 Yogacentrum Koning Zwaan, Oosterbeek
zat 11 mei 10:30-12:30 ZINTRE te Wageningen

Tijd

(Vrijdag) 19:45 - 21:45

Locatie

Koning Zwaan Yogaschool

Prins Bernhardweg 38

Boekingen sectie

Boekingen niet meer te verkrijgen.!

X