+31-(0)6-45229355 info@zijnvolzin.nl

januari, 2019

Dit evenement komt vaker voor

woens23jan20:1521:15ZIN in meditatie7 avonden bij jezelf blijven20:15 - 21:15

Meer

Activiteit details

Je wil wel, maar het lukt maar niet, of je twijfelt of het iets voor je is, je stelt het uit of bent bang voor wat je gaat voelen. In deze cursus ervaar je wat het is om er voor jezelf te zijn. En of je ook ZIN kunt krijgen om te gaan mediteren. 

Meditatie is voor veel mensen ZINvol. De voordelen zijn wetenschappelijk onderlegd; hartslag en bloeddruk verlagen, meer emotionele stabiliteit, positiever zelfbeeld en gedachtengang. Bovendien krijg je meer contact met je lichaam en je gevoel. Je kunt je beter focussen op wat goed voor je is. Meditatie biedt een goede manier om te gronden, te ontspannen, te luisteren naar wat er gaande is, en misschien wel het allerbelangrijkste om vrede te sluiten met jezelf en de wereld om je heen. Maar, past het bij jou? Ik volg geen standaard weg, maar leer je je eigen weg te ontdekken.

Naast de basistechnieken van ‘zitten met jezelf’ besteed ik ook aandacht hoe jij deze gezonde manier van met jezelf omgaan, kan inbouwen in je leven. Zodat jij weet of meditatie in jouw leven past en je er meer ZIN van krijgt. In deze tijd van veel afleiding door media, werkdruk, prestatie-gerichtheid, gezin en werk combineren, is het makkelijk om vol te lopen en je ZIN kwijt te raken. Gevolg is dat je geen energie meer hebt voor wat er werkelijk toe doet, dat je prikkelbaar wordt, worstelt met negatieve gedachten en je het gevoel krijgt jezelf kwijt te zijn. Het lijkt alsof het niet meer gaat zoals het hoort, zoals je weet dat het kan. In plaats van doorgaan is het verstandig om te ‘stoppen’ en te gaan zitten.

Onder heldere en liefdevolle begeleiding kom je tijdens de meditatie tot rust en ontvang je (van jezelf) INzichten waarop je kunt bouwen en waarmee je thuis verder kunt. Stapje voor stapje!

* Concentreren op dat wat zich hier en nu afspeelt.
* Laten opkomen en niet-reageren op gedachten en gevoelens.
* Aandacht houden bij de ademhaling en deze te versterken.
* Aandacht richten op zintuigelijke ervaringen.
* Stil zijn en ‘niets doen’.
* Met mildheid naar jezelf en anderen kijken
* Vertrouwen opwekken in wie jij bent
* Liefdevol aandacht geven aan jezelf en anderen
* Meer ZIN in je leven krijgen!


wat:
Start nieuwe cursus 23 januari 2019
proefles: 16 jan 2019 20.15
wanneer:
 7 lessen woensdag van 20.15-21.15    23 jan, 30 jan, 6, 13, 20 feb , 6 en 13 maart

waar: ZINTRE: Generaal Foulkesweg 37 te Wageningen
investering: 85 euro, inclusief oefeningen en deelname aan appgroep
praktisch: het is het fijn als je makkelijk zittende kleding aantrekt, die bovendien warm genoeg is.

Over Laura:
Ik mediteer nu bijna 20 jaar en geef sinds 2014 meditatie-les omdat ik mijn innerlijke roep gevolgd heb en word nog iedere meditatie geraakt door de eenvoud en effectiviteit van het ‘zitten met jezelf’. Ik volg mijn eigen weg, sta open voor jouw behoefte en die combinatie maakt dat mijn meditaties doorleefd en daarmee zeer effectief zijn. Verder ontwikkel ik in mijn eigen meditatieve contact met de Tibetaanse Yogini Yeshe Tsogyal krachtige oefeningen voor het kunnen omzetten van je emoties en negatieve gedachtenpatronen.

P.s de foto laat zien dat we twee kanten in ons hebben, een lichte en een donkere kant. In meditatie bewandel je de middenweg, waarin we heel zijn.

Tijd

(Woensdag) 20:15 - 21:15

Locatie

ZINTRE

Gen. Foulkesweg 37, 6703 BL Wageningen

Boekingen sectie

Prijs 85,00

Aantal kaartjes - 1 +

X