maart, 2019

woens27maart20:1521:15Evenement geweestBASISCURSUS MEDITATIE7 avonden bij jezelf blijven20:15 - 21:15

Meer

Activiteit details

Je wil wel, maar het lukt maar niet, of je twijfelt of het iets voor je is, je stelt het uit of bent bang voor wat je gaat voelen. In deze cursus ervaar je wat het is om er voor jezelf te zijn. En of je ook ZIN kunt krijgen om te gaan mediteren. 

Meditatie is voor veel mensen ZINvol. De voordelen zijn wetenschappelijk onderlegd; hartslag en bloeddruk verlagen, meer emotionele stabiliteit, positiever zelfbeeld en gedachtengang. Bovendien krijg je meer contact met je lichaam en je gevoel. Je kunt je beter focussen op wat goed voor je is. Meditatie biedt een goede manier om te gronden, te ontspannen, te luisteren naar wat er gaande is, bewust te zijn van wie je bent en misschien wel het allerbelangrijkste om vrede te sluiten met jezelf en de wereld om je heen. Maar, past het bij jou? Ik leer je in deze cursus je eigen weg te ontdekken. Dat heb ik ook gedaan, en dat heeft me ontzettend veel en ver gebracht!

In deze cursus reik ik je basistechnieken van ‘zitten met jezelf’ en mindfulness aan. Zie hieronder beschreven.  In mijn meditatieve contact met de 7e eeuwse Tibetaanse yogini Yeshe Tsogyal heb ik ook een krachtige techniek opgedaan om je wonden te veranderen in wijsheid. De Tibetaanse manier van mediteren gericht op bevrijding, verlichting en helen zal ik ook voorzichtig inbrengen in de cursus. Wil je hier verder mee, dan raad ik je aan om de aparte cursus hierover te volgen.

Wil je ook weten of en hoe meditatie past in jouw leven? In deze tijd van veel afleiding door media, werkdruk, prestatie-gerichtheid, gezin en werk combineren, is het makkelijk om vol te lopen en je ZIN kwijt te raken. Gevolg is dat je geen energie meer hebt voor wat er werkelijk toe doet, dat je prikkelbaar wordt, worstelt met negatieve gedachten en je het gevoel krijgt jezelf kwijt te zijn. Het lijkt alsof het niet meer gaat zoals het hoort, zoals je weet dat het kan. In plaats van doorgaan is het verstandig om te ‘stoppen’ en te gaan zitten.

Onder heldere en liefdevolle begeleiding kom je tijdens de meditaties tot rust en ontvang je (van jezelf) INzichten waarop je kunt bouwen en waarmee je thuis verder kunt. Stapje voor stapje!

* Concentreren op dat wat zich hier en nu afspeelt.
* Laten opkomen en niet-reageren op gedachten en gevoelens.
* Aandacht houden bij de ademhaling en deze te versterken.
* Aandacht richten op zintuigelijke ervaringen.
* Stil zijn en ‘niets doen’.
* Met mildheid naar jezelf en anderen kijken
* Vertrouwen opwekken in wie jij bent
* Liefdevol aandacht geven aan jezelf en anderen
* Meer ZIN in je leven krijgen!


wat:
Start nieuwe cursus 27 maart 2019
proefles: 20 maart 2019 20.15
wanneer:
 7 lessen woensdag van 20.15-21.15    27 maart, 3, 10, 17, 24 april, 8, 15 mei

wat: Start nieuwe cursus 29 mei 2019
proefles: 22 mei 2019 20.15
wanneer:
 7 lessen woensdag van 20.15-21.15    29 mei, 5, 12, 19, 26 juni, 3 en 10 juli

waar: ZINTRE: Generaal Foulkesweg 37 te Wageningen
investering: 85 euro (10% korting voor studenten en mensen met minimum inkomen met code: STUDENT)
praktisch: het is het fijn als je makkelijk zittende kleding aantrekt, die bovendien warm genoeg is.

Over Laura:
Ik mediteer nu bijna 20 jaar en geef sinds 2014 meditatie-les omdat ik mijn innerlijke roep gevolgd heb en word nog iedere meditatie geraakt door de eenvoud en effectiviteit van het ‘zitten met jezelf’. Ik volg mijn eigen weg, sta open voor jouw behoefte en die combinatie maakt dat mijn meditaties doorleefd en daarmee zeer effectief zijn. Verder ontwikkel ik in mijn eigen meditatieve contact met de Tibetaanse Yogini Yeshe Tsogyal krachtige oefeningen voor het kunnen omzetten van je emoties en negatieve gedachtenpatronen.

 

foto Suzanne de Waard

Tijd

(Woensdag) 20:15 - 21:15

Locatie

ZINTRE

Gen. Foulkesweg 37, 6703 BL Wageningen

Boekingen sectie

Boekingen niet meer te verkrijgen.!

X