Liefdevolle coaching naar zelfzorg

Misschien zit je in een ruwe tijd of heb je te maken met verlies of mis je vertrouwen of denk je dat je iets niet kunt. Misschien wordt het je allemaal wat te veel. Misschien heb je nooit zo goed geleerd om voor jezelf te zorgen. Verlang je naar dieper contact met jezelf en manieren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen?

Ik werk met een twee-sporen aanpak: door de focus te houden op waar je zin in hebt,  krijgt je pijn, verdriet of frustraties (ook de oude) een duidelijke richting. Na de eerste sessie voel je al meteen verschil, na een paar maanden krijgt je leven weer bodem en richting.

Kiezen voor duurzame zelfzorg is de moeite en inzet meer dan waard.

Je werkt in dit programma actief aan het vormgeven van je leven, in samenhang met kwetsbaar durven zijn en bouwen aan je vertrouwen hoe dat te doen. Fouten maken is ok, zeker als je weet dat je zin in je leven erdoor groeit.

Waarom dit pakket zo belangrijk is.

Ik werk op een vrolijke en diepgaande manier aan positieve zelfontplooiing. Want in potentie is wijsheid voor een gelukkig en zinvol leven in ieder van ons aanwezig. We hebben echter vooral goed geleerd te luisteren naar en doen zoals anderen. Daar is niets mis mee als we ook onze eigen innerlijke stem kunnen horen, die ons vertelt wat goed is voor onze ziel. Daar loopt het vaak spaak. Want hoe houd je verbinding met zelfzorg, als je vooral probeert in de pas te lopen of te doen wat anderen denken dat je moet doen?  

Ik begeleid je actief en zonder nonsens je eigen wijsheid en potentieel op ‘aan’ te zetten en in te zetten voor je eigen welzijn, dat van anderen en de aarde waarop wij leven.

In het zelfzorg pakket

  • leer je beter hoe je positief in elkaar steekt.
  • houd je focus op wat goed en zinvol is voor jou.
  • durf je te gaan vertrouwen op je intuitie
  • leer je hoe je je energie en spanning op peil houdt. 
  • ga je investeren in jezelf en relaties met de mensen om je heen
  • verbind je met een doel in je leven

stappen in het zelfzorgpakket

GRONDEN

met meditatie en juiste voeding

ZUIVEREN

van verstorende emoties en gedachten

ONTSPANNEN

opheffen van blokkades in het lichaam

RUIMTE
INNEMEN

voor adem en je zin 

IK-BEVRIJDEN

beperkingen van je psyche
transformeren


VERBINDEN

met zelfliefde en relaties 

ZINVOL
SAMENZIJN
jezelf zijn temidden van anderen

Coachen naar helderheid

Als coach is het niet meer nodig om ellenlange gesprekken te hebben. Ik werk ook met vloerplaten die je in contact brengen met je onbewuste drijfveren en motivaties. Het is een prachtig gereedschap om je snel en eenvoudig naar de kern van je issue te brengen en het ook meteen op te lossen. 

Geleide meditatie

Meditatie is zeer geschikt om jezelf of een ander (weer) te verstaan.  De stilte raakt aan het gevoel. Het luisteren en niet-reageren biedt kans om het gevoel te verkennen.  Focus op je/jullie intentie schept duidelijkheid in wat er nodig is.  Dit uitspreken maakt de weg vrij voor nieuwe afspraken en verbinding met jezelf of tussen jullie.

Shiatsu Massage 

Shiatsu therapie zorgt ervoor de  symptomen van je burn-out (of andere problematiek) aan de basis worden aangepakt. Als je die namelijk niet aanpakt, komt je kwaal op een andere manier weer naar boven op een later tijdstip. Shiatsu werkt aan een gezonde energiebalans, door disbalans in je energiebanen (meridianen) op te heffen.  

Bosbezinning en Shinrin-yoku

Het is inmiddels een wetenschap en bewezen dat bosbaden (of in het Japans shinri yoku) groots effect heeft. Ik neem je mee het bos in om er te ZIJN. Je hervindt er je ZIN, krijgt helder wat je te doen staat. Je komt met een vraag of probleem en dat laat je in deze sessie BEZINNEN, rijpen. De geur spreekt het primitieve deel van de hersenen aan, het contact met de grond spreekt je zelfvertrouwen aan, het bos spreekt je collectieve wijsheid aan. 

Zelfzorg voor plezier én bezieling in je leven?

ZIN in ZELFZORG

Het begin van geluk ligt in de keuze om voor jezelf te zorgen.

Op eigen benen staan, luisteren naar wat je werkelijk wil, met weerstand omgaan, keuzes durven maken, compassie dragen. Het hoort allemaal bij voor jezelf zorgen.

Wat je ervoor terugkrijgt is van onschatbare waarde!

Liefdevolle verbinding, plezier, focus, haalbare doelen, daadkracht, en telkens weer nieuwe energie. Je krijgt gevoel voor wie je bent, wat bij je past, hoe je dat realiseert in je leven. Zelfzorg maakt je vrij om te doen waar je werkelijk ZIN in hebt.  

Laura’s zelfzorg abonnement heeft me de afgelopen drie maanden enorm geholpen! Door met haar hulp liefdevol te kijken naar mijn gevoelens, gedachten en angsten kom ik steeds dichter bij mezelf. Mijn eigen energie vinden, herkennen, en omarmen om zo mezelf er weer helemaal mee te kunnen vullen! Mezelf dagelijks vragen: ‘Waar heb ik zin in?” heeft me echt geholpen om met mijn eigen energie in contact te komen. Hierdoor zag ik weer wat ik wel en niet leuk vind en kreeg ik weer zin en vertrouwen om daar gehoor aan te geven. Mijn herstel ging daardoor snel. Heel veel dank:)

Niels H.

student en wereldreiziger

Deze voorbeelden zijn geinspireerd op de mensen die een plek vinden in mijn praktijk. Ik hoop je ermee inzicht te geven in waarvoor je terecht kunt.
Een man die zijn werkende leven heeft gewijd aan zijn beroep, loopt bij de laatste werkgever vast. Hij vindt zijn vak leuk, maar kan niet landen in zijn werk. Het contact met de leidinggevende verloopt stroef. Het lichaam houdt spanning vast, er is grote behoefte naar bevestiging die niet ingewilligd kan worden. Hij weet niet meer wat hij wil en of hij zichzelf en zijn gevoeligheid kan vertrouwen. We beginnen met lichaamsgericht werk, eerst ervoor zorgen dat de spanning een uitweg weet. Er volgen gesprekken, een lange sessie om de hunkering naar goedkeuring uit het onderbewustzijn naar het bewust-zijn te halen. We eindigen met het leren vertalen van zin naar realiteit met meditaties. 

“Ik voel me telkens licht als ik wegga, en het effect houdt steeds langer aan.”

Een jonge vrouw komt met een verhaal van een trauma. Na het eerst weggestopt te hebben, begint haar lichaam na een paar jaar toch zware tekenen van stress te geven. Er ontstaat bij vlagen uitval. Bij de geestelijke gezondheidszorg kan ze haar draai niet meteen vinden, en ze komt bij mij terecht. We spreken een vast traject af, met driemaal een evaluatie. Na een aantal sessies is de toegang tot de moeilijke ervaring van haar trauma hersteld en vanuit ontwaakt bewust-zijn geeft ze dit een plek. De diepgaande lichaamsgerichte therapie, de geleide meditaties, oefeningen om haar grenzen aan te geven werken goed. We vervolgen nog met dansen om zich weer vrij te voelen, haar stem gebruiken om duidelijk te maken wat voor haar belangrijk is. De lichamelijke reacties worden steeds minder, waarna ze toch EMDR kan ondergaan. Toen sloeg het wel aan. Een jaar later is ze een heel ander mens, vrolijk, zelfbewust, uitgaand en krachtig in zichzelf.

Een vrouw van middelbare leeftijd is helemaal vastlopen in haar werk. Ze voelt zich gestresst, down, hyper en richtingloos. We besluiten niet te graven in haar verleden (ik vind dat behoorlijk zinloos namelijk), maar wel in weten wat je hier & nu wilt realiseren. Zeven maanden heeft het traject geduurd, lichaamswerk, bosbezinning, meditatie, beperkende overtuigingen. Wat goed aansluit is het onderbewustzijn de situaties uit je verleden tonen die NU beperkend voor je doorwerken. En die herschrijf je in het bewust-zijn van NU.

We zijn beide verbaasd over de snelle veranderingen. Ook de praktijkondersteuner die haar begeleidt, is lovend over de veranderingen. De vrouw heeft inmiddels een plan van aanpak voor de toekomst, kijkt met voldoening naar haar leven en heeft weer richting en een bodem onder haar bestaan. “Je hebt me thuis gebracht in mijzelf.”

Een vrouw van begin vijftig is klaar voor de volgende stap. Ze heeft al heel wat cursussen en workshops gevolgd bij allerlei therapeuten en centra om dichter bij zichzelf te zijn, om de pijn uit jeugdervaringen te kunnen plaatsen en een gezonde verbinding te maken met haar eigen hart.

Eindelijk is ze op het punt dat ze zichzelf helemaal omarmd heeft. Maar er mist iets. Doet ze dit allemaal voor zichzelf? Is dit pad alleen maar voor haar zelf geweest? Wat is haar binding met de wereld om haar heen?

Wat is haar zielsmissie? Met die vraag gaan we 2,5 uur het bos in om haar ZIN te vinden. Met een prachtige zielsmissie verlaten we het bos,  een stralende blik in haar ogen: Ik ben hier om te stralen!

Een jonge man kampt met paniekaanvallen. Hij heeft angst voor falen, voor de toekomst. Als de angst binnenkomt, voelt het alsof het allemaal niet meer goed komt. Het verlamt zijn gezonde blik en overheerst alles. Hij kan niet meer nadenken over wat wel goed is.

We spreken af dat hij het zelfzorg traject ingaat vanwege de mogelijkheid dat we contact hebben om momenten dat het hem uitkomt. Dat helpt. Alleen al het idee dat er iemand is die meedenkt, rustig blijft, aandacht heeft op de paniekmomenten heeft effect.
We doen afhankelijk waar hij mee komt, geleide meditaties, zuivering van zijn onbewuste patronen, focus op dingen doen met zin. De samenwerking verloopt zo goed, dat hij binnen een paar sessies alweer vrij is van paniekaanvallen. 

Een vrouw van begin dertig heeft haar eigen werk gecreëerd. Daar vond ze altijd veel plezier en voldoening. Tot het moment dat ze vastloopt op alles wat ze om zich heen heeft gebouwd aan structuur, afspraken en werkvormen. Alles voelt ineens zinloos. De fut en sprankeling is eruit. 

We zijn vier maanden full speed aan de slag gegaan, met het plezier, zin en sprankeling terugbrengen plus alle obstakels uit de weg ruimen. Toen liep ze weer met een grote glimlach rond. Daarna zijn we op rustiger basis blijven werken aan structuur inbouwen, rust vinden en nemen, zelfvertrouwen opkrikken. Ze geniet van ieder gesprek, wil zich ontzettend graag blijven ont-wikkelen en vind telkens weer aanknopingspunten om met zichzelf verder te komen. 

ZET EEN BETEKENISVOLLE STAP IN JE LEVEN!

en neem vrijblijvend contact met me op...
mi, mattis nunc leo. ultricies sed
X