Wil je niet meer geleefd worden door te veel denken?
Zoek je weer verbinding met je eigen waarden en drijfveren?  Verlang je meer te leven vanuit je eigen wijsheid en idealen?

Meditatie is als techniek al eeuwen een krachtig middel om dichtbij jezelf te komen en te blijven. Toen ik na 15 jaar gemediteerd te hebben in een daad van wanhoop me afvroeg hoe ik verder moest op mijn pad, hoorde ik mijn innerlijke stem die helder verstaanbaar zei: “Ga voor een groep zitten”. Met andere woorden; trek de stoute schoenen aan en ga zelf een meditatiegroep starten. Dat heb ik gedaan en uit die beslissing is ZIJN VOL ZIN ontstaan. Dat is in een notendop wat meditatie voor je kan betekenen.

Contact maken met wat werkelijk past bij jou en de kracht en het vertrouwen vinden om het ook daadwerkelijk te gaan doen. 

 

Onze eerste ontmoeting vond ik enigszins vreemd, een andere manier van mediteren dan ik gewend was. Ik was onder de indruk van hoe sterk je bent in het kiezen van je eigen pad. Ik dacht, dat wil ik ook kunnen. Mijn eigen pad kiezen. Jij creëerde een veilige omgeving, zodat ik kon gaan voelen. Toen ik mijn gevoel onder woorden kon brengen en dat uitsprak was er geen veroordeling of goed of fout. Dit was de goede stap om mijn gevoel serieuzer te gaan nemen en er dichter bij te komen. 

Korina F.

MEDITATIE AANBOD

van moeten naar ZIN

In deze 7-weekse cursus wordt een gestructureerde methode gebruikt om van ‘ik moet’ naar ‘ik ben’ te komen. De methode is ontworpen om positieve actie in je eigen leven aan te wakkeren. Met de groep doe je oefeningen en geleide meditaties die je van verlangen naar realiteit brengen en van verwachtingen naar je eigen kern. Down to earth en tegelijkertijd doorleefd van ZIN.

In de syllabus staan extra oefeningen en iedere week ontvang je een gesproken meditatie horend bij de bijbehorende stap op je telefoon.

wekelijkse meditatiegroep

In deze groep mediteren we vanuit het bewustzijn dat we op aarde zijn om te genieten van het leven, om persoonlijk te groeien,  positieve relaties aan te gaan met anderen, compassie te ontwikkelen voor de moeilijke kanten van het leven, en om je gaves terug te geven aan de aarde. Want ieder van ons heeft een schat te geven. Wil je weten wat de jouwe is? Join us!

Nodig: makkelijk zittende kleding.
Bijdrage: gratis 1 x proberen, 3 keer 25 euro, 10 strippenkaart 100 euro
of 75 voor studenten/minima. De strippenkaart is 14 weken geldig.

mediation meditatie

Deze mediatie is er voor jou of voor jullie, wanneer woorden en gedachten je verder weg hebben gebracht van je gevoel. Wanneer je jezelf en/of de ander niet meer kunt ‘verstaan’. Je zoekt naar die stem in jezelf die zegt wat er nodig is, maar je hoort het niet.

Een geleide meditatie leidt je naar een neutrale plek in jezelf, waar je jezelf, je gevoel en de ander kan ontmoeten. Je vindt in eerste instantie jezelf weer, krijgt helder waar het bij jou omgaat. Dan kun je dankzij de begeleiding woorden geven aan dat gevoel. 

AGENDA

De 7-weekse cursus VAN MOETEN NAAR ZIN waarin je gestructureerd verbinding maakt met je diepere waarden en drijfveren. 

woens04maart20:1521:15Van moeten naar ZIN: Meditatie cursus 4 maart 20207-weekse cursus voor plezier en zingeving20:15 - 21:15

februari

maan24feb20:3021:30ZIN in meditatie: maandag 20.30fijne, inzichtgevende meditatie in groepsverband20:30 - 21:30

woens26feb19:0020:00ZIN in meditatie: woensdag 19.00fijne, verhelderende meditatie in groepsverband19:00 - 20:00

Hoe vind ik meer rust en ruimte

Hoe vind ik meer rust en ruimte

Ervaar meer (innerlijke) ruimte   Wil jij ook meer innerlijke ruimte ervaren? Dit is allesbehalve wazig, vaag of zweverig. De uiterlijke ruimte wordt steeds drukker bevolkt, we leggen een groter beslag op de aarde. Als we onze aandacht naar binnen richten, kunnen...

undeniable presence

somebody has to take the first step
take the leap
dive into the unknown
lift up the veil
of what is unborn yet always present

it is not a question of dare, courage or faith
it is beyond human frailty
once connected to the heart essence of being
there is no stepping forward or backward
there is only this

undeniable presence 

looking into the mirrorlike surface
eyes reflecting the vastness of skylike mind
is it a question of choice?
or is it just this stream of endlessness
this forever soothing pace of neverending-ness

can I take the leap?
forget the holding onto borders, ridges, rules
forget the stories, the safety of staying-in
can I breath through this confinement?

I know I am limitless, spacious beyond imagination
nothing is needed to realize
 

this nothingness is there
breathe and it reveals itself

breathe
the reward is a firm expanding of self

a silent softness
a sweet knowing beyond knowledge

I took the leap

my heart bears the smile
my lips form the sweetness
my eyes reflect the ocean
this is who i am
undeniable presence
revealing itself in every breath

Laura Jonker

 

tempus fringilla libero. Praesent eget in justo
X